Werkzaamheden

Karin Krol verzorgt voor u:

Het Ontwerp

Na het eerste gesprek maak ik vaak een schetsontwerp op basis van een grondige inventarisatie van uw huidige tuin en wensen. Deze schetsen worden samen besproken en gaan vooraf aan het tuinontwerp. Het tuinontwerp is de plattegrond van de nieuwe tuin en vormt de basis voor de werktekening en het beplantingsplan.  

Als het ontwerp is goedgekeurd, maak ik een werktekening waarin het ontwerp verder gedetailleerd is uitgewerkt. De tekening bevat een matenplan en verdere noodzakelijke detailtekeningen voor de aanleg van de bestrating en andere harde materialen. Ook wordt hierin het grondwerk opgenomen. Met deze tekening kunnen offertes voor de aanleg aangevraagd worden.  

Het beplantingsplan en bijgaande plantlijst vermeldt de soorten en aantallen per plant vak. Ook maak ik een bloembollenlijst. Met de plantlijsten kan een offerte voor de aanleg van de beplanting gemaakt worden.  

De Aanleg

In principe bieden mijn tekeningen ruim voldoende basis om de tuin zelf aan te leggen. Ook kan de tuin door een hovenier worden aangelegd. Dit kan een hovenier van uw keuze zijn, of een hovenier waar ik mee samenwerk. Uiteraard is het mogelijk dat ik toezicht houd tijdens de aanleg.  

De aanleg van de beplanting doe ik meestal samen met de opdrachtgevers. Ik lever dan de planten en zet ze op de goede plek in de tuin. Samen doen we dan het plantwerk. Dit is leuk om te doen en u leert meteen de planten kennen en kunt  vragen stellen over het onderhoud van de tuin.  

Het Onderhoud

De tuin is aangelegd, maar samen met het groeien van de planten kunnen er ook problemen gaan groeien en komen er allerlei vragen op. Ervaringen uit mijn praktijk hebben me geleerd dat veel mensen graag begeleiding willen bij het onderhouden van hun tuin.

Het tuinabonnement (exclusief voor tuinen die ontworpen zijn door Karin Krol) speelt hierop in. Het is een kleine tuincursus, helemaal toegespitst op alle werkzaamheden in uw tuin. Zo werken we in de loop van enkele jaren naar het gewenste tuinbeeld toe en leert u alle kneepjes van het vak zoals snoeien, bemesten, opbinden, maaien, selecteren van zaailingen, scheuren van vaste planten en nog veel meer.  

Het Advies

Soms is een nieuw ontwerp niet nodig en is een adviesgesprek tegen uurtarief meer wenselijk. Misschien wilt u de tuin wat milieuvriendelijker hebben, meer vogels lokken, het gehele jaar bloei, of bij het ouder worden; een tuin met minder onderhoud, maar toch mooi.