De Keltenhof

Bij een oude monumentale boerderij in Bergharen ligt een kwekerij van vaste planten; de Keltenhof. Rondom deze boerderij heb ik een aantal tot de verbeelding sprekende tuinen ontworpen. De tuinen zijn door Leo aangelegd en worden door Ria onderhouden. De tuinen laten zien hoe verrassend natuurlijk tuinieren is. Karakteristiek zijn de zitmuurtjes, gemaakt van oude stenen en kalkmortel en begroeid met prachtige muurplanten.

Door poortjes in de oude boerderijmuren en hoge hagen betreden we de landschapstuin met wilde bloemenweides, een klein bosje en vele natuurlijke vijvers. Onder een berceau vol geurende rozen loop je naar de romantische tuin. Het is hier heerlijk zitten op een groot zonnig terras te midden van bloeiende vaste planten, verwilderingsbolletjes en oude fruitbomen. Een grote houtopslag zorgt voor een rustieke afscheiding met de buren. Helaas zijn de tuinen vanaf 2020 gesloten voor publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *