Jelva op Vlieland

Toen Jelva met haar gezin van Tonden naar Vlieland verhuisde is ook daar een nieuwe tuin ontworpen door Karin Krol. Ze wilde graag een organisch vormgegeven tuin, passend in de omgeving met weelderige bloemenborders op kleur en niet te veel onderhoud. Met haar snoeischaar houdt ze de uitbundig groeiende planten in toom. Ze verwijdert ongewenste zaailingen, bindt hier en daar wat rozen op, maar laat toch vooral de natuur haar werk doen.

De tuin is in voorjaar 2005 aangelegd. De foto’s van Jelva geven een sfeervol beeld van haar tuin, gedurende de seizoenen. In de winter zorgen de buxushagen en het grasveld voor structuur en word je verrast door de geurende toverhazelaar. In de zomer mengen de zwoele geuren van klimrozen zich met de zoute geuren van het wad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *